Да делуваме заедно

Општествената одговорност е вткаена во сите сегменти на работењето на dm и затоа dm од самото влегување на македонскиот пазар реализира бројни проекти кои придонесоа кон подобрување на заедницата во која живееме и работиме со силен фокус на подобра грижа за здравјето и животната средина и за помагање на најранливите групи во општеството како што се децата или болните.
Во нашите општествено одговорни активности, се трудиме да ги вклучиме купувачите што е можно повеќе, со цел да придонесеме за подигнување на свеста на граѓаните за проблемите во нивните локални средини и да ги поттикнеме да развиваат здрави животни навики и да донесуваат добри одлуки.
Така, општествено одговорното работење ни овозможува да одговориме на реалните потреби на заедницата и да придонесеме за создавање подобра иднина за нашите сограѓани, како и за генерациите што доаѓаат.

Таму каде што можам да делувам, јас делувам

Секој ден во Македонија, илјадници луѓе се залагаат за подобар свет во кој живеат, помагајќи им на своите најблиски - без оглед на областа во која се активни - во спортски или културни здруженија, институции фокусирани на општествено корисен ангажман, еколошкo свесни и активни општества. Целта на иницијативата на dm Едни за други е да обезбедиме поддршка заедно - затоа што заедно можеме повеќе.

Како можеме да делуваме ЗАЕДНО?

Во рамките на правните и финансиските можности сакаме да ѝ помогнеме на заедницата да ги задоволи своите потреби во постоечките институции (болници, институции, здруженија, организации итн.).

Доколку сте регистрирано невладино здружение, институција, центар, дом, компанија, болница, прифатилиште или сте слушнале за општествено корисен проект што би можеле да го поддржиме, доставете нѝ го вашиот предлог на нашата маил адреса zaedno@dm.mk.

За дополнителни информации, контактирајте не’ на zaedno@dm.mk или преку бесплатниот инфо-телефон: +38923222733.

Од идеја до реализација

Одлуките за избор и реализација на донациите ги носиме во согласност со корпоративната стратегија и планираните средства.

Типови на донации:
• dm производи - козметички и хигиенски производи
• опремување со неопходна опрема за подобрување на условите за работа на институциите и здруженијата
• набавка на медицинска опрема

На овие страници ќе ги објавуваме сите актуелни информации, термини, фотографии и извештаи од сите активности или настани во фазата на реализација.
Top