Со попуст од -15% на апсолутно сѐ, многу подароци и забавна атмосфера, на 7 март ја отворивме нашата нова дрогерија во godi Retail Park на улица Перо Наков бр. 108 во Скопје. Нашиот нов деловен успех, како општествено одговорна компанија и овој пат го споделивме со заедницата во која делуваме. Така, на денот на отворањето врачивме донација во износ од 169.920 денари за набавка на водоотпорни детски душеци на ЈОУ Детска градинка ,,Фидани“ во Чаир, Скопје. Во новиот простор со површина од 386 m2, купувачите може да ги пронајдат производите кои ги посакуваат од нашиот богати асортиман со речиси 14.000 производи, во кој има сѐ на едно место – производи за нега и убавина, производи за нега на мажи и бебиња, природна козметика, органска храна и додатоци во исхрана, па сѐ до производи за хигиена во домот и нега на алишта.

Со големи попусти, подароци и интересни забавни активности со DJ, на 27.7.2023 ја реотворивме нашата уште поубава, реновирана дрогерија во Струмица. Со ова покажавме дека сме компанија која секогаш се труди на своите купувачи да им обезбеди најпријатна атмосфера и услови за пазарување. Како општествено-одговорна компанија, во чии работни принципи длабоко е вкоренета општествената одговорност, и која помага во средината во која делува, по повод реотворањето на својата дрогерија во Струмица дониравме 118.000 денари од својот промет во хуманитарни цели на ЈЗУ Општа Болница од Струмица. Реновирана дрогерија се простира на 379,49 m2 продажен простор, 53,36 m2 магацински простор и 20,84 m2 помошен простор.

Со големи попусти и забавна атмосфера со DJ на 15.6.2023 ја отворивме реновираната дрогерија на Бит-пазар. Со ова покажавме дека секогаш се трудиме на своите купувачи да им обезбедиме најпријатна атмосфера и услови за пазарување. Како општествено-одговорна компанија, во чии работни принципи длабоко е вкоренета општествената одговорност, и која помага во средината во која делува, по повод реотворањето на својата дрогерија на Бит-пазар дониравме 127.000 денари за набавка на четири лабораториски светлосни микроскопи за ,,ЈЗУ Поликлиника Бит-пазар‘‘. Старо-новата реновирана дрогерија се простира на 237,02 m2 продажен простор, 70,00 m2 магацински простор и 22,43 m2 помошен простор.

На 23 февруари 2023 во многу забавна атмосфера со музика и DJ, како и многу поволности и попусти ја повторно ја отворивме нашата дрогерија во Скопје Сити Мол. Како општествено одговорна компанија која има за цел да помага во заедницата во која делува по повод реотворањето на дрогеријата дониравме 262.000 денари за набавка на спирометар за Асоцијација за Цистична Фиброза - Скопје. Реновирана дрогерија се простира на 330,82 m2 продажен простор, 63,79 m2 магацински простор и 19,22 m2 помошен простор. Со ова уште еднаш го потврдивме епитетот на општествено одговорна компанија која се грижи за потребите на своите купувачи, како и на заедницата во која работи.

На 26 јануари 2023 ги отворивме вратите на нашата втора дрогерија во Штип. При ова отворање не изостана општествената одговорност на dm како компанија. Дел од остварениот промет, односно 125.500 денари на денот на отворањето беа донирани во хуманитарни цели во ЈЗУ Здравствен дом ,,д-р Панче Караѓозов‘‘- Штип. Новата дрогерија е со вкупна површина од 400,1 m2, од кои 334,64 m2 продажен простор, а 41,80 m2 магацински простор, како и 23,66 m2 помошен простор. По повод отворањето на новиот продажен објект, во период од 26.1 до 29.1.2023 на нашите купувачи им понудивме атрактивни попусти од -15% на апсолутно сѐ, и на веќе намалените производи.

На 30.9.2022 ја отворивме нашата уште поубава, реновирана дрогерија во трговскиот центар East Gate Mall во Скопје, со што покажавме дека секогаш се трудиме на своите купувачи да им обезбеди најпријатни услови за пазарување.

Како општествено-одговорна компанија, во чии работни принципи длабоко е вкоренета општествената одговорност, и која помага во средината во која делува, по повод реотворањето на својата дрогерија во EAST GATE MALL дониравме 120.000 денари од својот промет во хуманитарни цели на Кризниот центар за семејно насилство „Надеж“ од Скопје.

Во четврток, 16 јуни, во 8 часот, ги отворивме вратите на нашата 22. дрогерија во Струга!

Друштвената одговорност на dm како компанија и овој пат не беше изоставена. Дел од прометот остварен на денот на отворањето, односно 145.000 денари беше дониран во хуманитарни цели на ООУ. Јосип Броз Тито.


Четврток, 10 јуни 2021 - по повод големото отворање на нашата дрогерија во Гостивар, како општествено-одговорна компанија, која инвестира во заедницата во која е активна, реализиравме донација од 120.000 денари насочена кон ЈЗУ Здравствениот дом во Гостивар - Брза помош!

Во четврток, на 11 ноември 2021, се отворија вратите на нашата нова дрогерија во ТЦ EAST GATE MALL во Скопје.
По тој повод, како и на секое отворање, реализиравме донација од 120.000 денари насочена кон Државниот училиштен центар за образование и рехабилитација „Партенија Зографски“ од Скопје.


Големото отворање на новата dm дрогерија во Охрид на 8 јули 2021 помина со уште една општествено-одговорна донација од наша страна, во вредност од 120.000 денари насочена кон ООУ „Климент Охридски“ од Охрид.

Top